Wie ben ik?

Wie ben ik?
Wie ben ik Mijn naam is Elsbeth van der Hurk, geboren op 11 december 1977. Ik ben getrouwd met Paul en we wonen in Amersfoort. Ik ben moeder van twee kinderen, een zoon (juli 2011) en een dochter (augustus 2013). Na mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden ben ik in Amsterdam gaan wonen en heb ik een traineeship gevolgd bij de ABN AMRO Bank. Direct na het traineeship heb ik gekozen voor het HR vak en dat is altijd mijn vak gebleven. Na vijf jaar bij de ABN AMRO Bank heb ik diverse andere werkgevers gehad waar ik als (senior) HR Adviseur, HR manager, opleidingsadviseur en coach heb gewerkt. Ik heb ervaring bij zowel commerciële organisaties (BMC, Aethon Publica) als non-profit (gemeente Barneveld). Ik ben altijd opleidingen blijven volgen in het verlengde van het HR-vak en als coach. Zo heb ik verschillende workshops en masterclasses, waaronder “Persoonlijk Leiderschap” en “(verander)Management & Psychologie” gevolgd (NCOI). Ook heb ik de Post Bachelor opleiding “Coaching en Begeleiding” succesvol afgerond (NCOI) en diverse HR inhoudelijke opleidingen gevolgd. Daarnaast heb ik met verschillende talentinstrumenten gewerkt waarvoor ik ook gecertificeerd ben om deze te mogen en te kunnen gebruiken; Birkman, MBTI, TMA, Reflector Big Five Personality, 360 graden feedback. Ook maak ik gebruik van verschillende methodieken als TA (Transactionele analyse), NLP (Neurolinguïstisch Programmeren) en Systemisch werken.

Als coach en HR Professional, kan ik mijn talenten optimaal benutten en doe ik iets waar ik energie van krijg. Ik daag anderen, en mezelf graag, uit om het beste uit zichzelf te halen en dat levert mooie resultaten op.

Als coach
Mijn drive is om een positieve bijdrage te leveren aan iemand zijn ontwikkeling om zo iemand in zijn kracht te zetten. Te helpen ontdekken hoe iemand zijn talenten het beste in kan zetten om een positief resultaat te behalen zowel privé als zakelijk. Het komt allemaal neer op handelen en keuzes maken vanuit je persoonlijke kracht, jouw unieke DNA. Wie ben ik? Wat wil Ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn talenten? Waar word ik blij van? Waar krijg ik energie van? Wanneer je antwoorden hebt op deze vragen kan je jouw Persoonlijk Leiderschap invulling gaan geven.

Mijn coachstijl wordt getypeerd met woorden als inspirerend, aandacht, betrokken, oplossingsgericht, positief, verhelderend, actief, eerlijk en 'to-the-point'. Op mijn eigen-wijze manier, door te prikkelen en uit te dagen en door te kiezen voor praktische, haalbare oplossingen help ik energie los te maken en mensen zichzelf te laten verrassen door hun eigen mogelijkheden. Zodat iemand écht in beweging komt. Niet alleen op dat moment, maar blijvend!

Als HR Professional
Als allround HR Professional ben ik geïnteresseerd in de organisatieprocessen en organisatiecultuur. Door mijn werkervaring en kennis van het HR vak, mijn mensenkennis en levenservaring durf ik te zeggen dat ik een bijdrage kan leveren aan een professioneel HR team binnen een dynamische omgeving. Het HR vak in al zijn dimensies vind ik aantrekkelijk door de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de diversiteit aan mensen met wie je vanuit deze rol te maken krijgt. De combinatie met de bedrijfsmatige kant, de ontwikkeling en implementatie van nieuw beleid en de optimalisatie van bestaande systemen en processen, is voor mij de combinatie waar ik energie uit haal. Daarnaast vind ik het een interessante puzzel om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en/of te houden en tegelijk het hoogste rendement uit zowel de medewerker als de organisatie te halen.

Een veilige omgeving creëren waarbij de medewerker zichzelf kan zijn en waarbij een duidelijk doel voor ogen is zijn, in mijn ogen, belangrijk om tot een succesvol resultaat te komen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en het behalen van de organisatie doelstellingen. Werken met en voor mensen en het delen en vieren van behaalde resultaten en successen vind ik belangrijk. Ik heb ervaren dat ik met mijn enthousiasme, klantgerichte houding, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht zaken voor elkaar krijg en mensen in beweging krijg.

Mijn Bron
De foto’s die ik gebruikt heb op mijn website zijn allemaal zelf gemaakt in Afrika; Zambia, Zimbabwe en Mozambique. Mijn reizen in Afrika hebben mij veel gebracht. Ik heb daar vrijwilligerswerk gedaan en ook vakantie gevierd tussen de bedrijven door. Door mijn Afrika avonturen heb ik hernieuwde inzichten gekregen in wie ik ben, wat ik belangrijk vind en wat ik wil toevoegen als mens. Afrika is mijn Bron, mijn turningpoint geweest. Hier put ik nog elke dag energie, positiviteit en kracht uit. Ik wens een ieder toe zijn eigen Bron te ontdekken waar energie, positiviteit en kracht door wordt aangeboord. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Meer informatie? 
Als u meer wilt weten over wat Vigorous u kan bieden, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op via de Contactpagina.