Opleiding Persoonlijk Leiderschap algemeen

Opleiding Persoonlijk Leiderschap algemeen
Doelgroep: iedereen die vanuit eigen kracht, met bewuste keuzes zijn leven wil vorm geven in de verschillende rollen als medewerker, ouder, partner, kind, vriend enz.

De werknemer van de toekomst is zelfbewust en productief. Simpelweg omdat hij zichzelf kent en weet waar zijn kracht ligt. Medewerkers die hun persoonlijke en professionele ambities kunnen vormgeven zijn creatiever, vitaler, productiever en meer betrokken. Dit vergt wel de nodige zelfkennis en het lef en de durf om dichtbij zichzelf te blijven. In deze opleiding ligt de nadruk op Persoonlijk Leiderschap. De deelnemer krijgt inzicht in wat belangrijk voor hem is, waar hij gelukkig van wordt en welke ballen hij in de lucht wil houden. Dit alles vanuit persoonlijke kracht, bewuste keuzes maken en positieve energie.

De opleiding bestaat uit een zestal coaching gesprekken waarbij er keuze is uit tien verschillende thema’s, lesstof in de vorm van artikelen en opdrachten die individueel en met mij gemaakt worden. De deelnemer krijgt een werkboek van waaruit gewerkt wordt. Voordat er gestart wordt vindt er een introductiegesprek plaats, persoonlijk of wanneer dit niet kan via Skype. Hierin wordt kennis gemaakt, volgt er van mijn kant uit een korte introductie en worden er afspraken gemaakt over het vervolg van de opleiding. Wanneer de opleiding is voltooid vindt er na twee maanden een contactmoment plaats, telefonisch of via Skype. De doorlooptijd van de opleiding varieert van vier tot zes maanden. Elke twee tot vier weken wordt er een thema behandelt. De investeringstijd per thema is ongeveer vier uur, dit is inclusief voorbereiding, het maken van opdrachten, leeswerk, nawerk en het coaching gesprek. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

De tien thema's waaruit gekozen kan worden zijn:
AmbitieBalans & Energie
Belemmerende overtuigingen Grenzen stellen en keuzes maken
LoslatenMe Time
Ontwikkelen van je talentenPersonal Branding
Principes & Identiteit Taakverdeling / partner / planning

Het verschil met de opleiding Persoonlijk Leiderschap voor werkende moeders zit in accenten die in deze thema’s behandeld worden. Deze sluiten aan op het moederschap en het vrouw zijn. Vrouwen die moeder zijn lopen over het algemeen tegen andere zaken aan dan mannen of vrouwen zonder kinderen.

Meer informatie? 
Als u meer wilt weten over wat Vigorous u kan bieden, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op via de Contactpagina.