Preventie van uitval

Preventie van uitval
Doelgroep: medewerkers met frequent ziekteverzuim en/of medewerkers waar u zich zorgen over maakt in verband met ziekteverzuim historie en/of thuissituatie en/of gezondheid.

In sommige gevallen kan het een medewerker helpen om door middel van gesprekken met een coach tot inzichten en soms ook oplossingen te komen waardoor het risico op uitval kleiner wordt. Door inzicht te verkrijgen in patronen, valkuilen, energievreters, obstakels enz. Wanneer deze ‘gekeerd’ kunnen worden en in sommige gevallen zelfs opgelost kunnen worden komt de medewerker in een positievere balans. Belangrijk is te achterhalen welke zaken de medewerker zelf kan beïnvloeden en hoe hij een actieve rol kan hebben in de preventie van uitval. Het aantal gesprekken variëren, uit ervaring kan ik zeggen dat doorgaans een minimum van vijf gesprekken nodig is om tot positieve resultaten te komen.

Dit traject start altijd met een kennismakingsgesprek. De investeringstijd voor de medewerker is doorgaans twee tot drie uur per gesprek, dit is inclusief voorbereiding, eventueel te maken opdrachten, leeswerk en het coachingsgesprek. Elke twee tot vier weken wordt er een gesprek gepland. De doorlooptijd bij vijf gesprekken is vier tot vijf maanden. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Meer informatie? 
Als u meer wilt weten over wat Vigorous u kan bieden, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op via de Contactpagina.