Terugkeer na uitval

Terugkeer na uitval
Doelgroep: medewerkers die na ziekte, overspannen, burn-out, langere afwezigheid door andere omstandigheden, weer terugkeren in hun eigen of andere functie binnen dezelfde organisatie.

Na een periode van afwezigheid kan de drempel om terug te keren op de werkvloer een hoge zijn. De werkwereld draaide door zonder deze medewerker. De collega’s weten van de afwezigheid, maar wellicht (bewust) niet van alle ins en outs. Dit kan lastig zijn bij terugkeer. Hoe komt de medewerker weer in positie? Wat is zijn rol in het team? Waar begint hij? Wat doet hij wel en niet? Hoe groot is zijn belastbaarheid? Zo zijn er vele vragen en wellicht ook obstakels bij de medewerker. Vaak wil men niet het achterste van de tong laten zien aan de leidinggevende of een interne begeleider waardoor de kans bestaat dat de re-integratie langer duurt dan gewenst of niet slaagt. Externe begeleiding kan veiligheid bieden die helpt bij het opstarten. Het aantal gesprekken kan variëren, uit ervaring kan ik zeggen dat doorgaans een minimum van vijf gesprekken nodig is om tot positieve resultaten te komen.

Dit traject start altijd met een kennismakingsgesprek. De investeringstijd voor de medewerker is doorgaans twee tot drie uur per gesprek, dit is inclusief voorbereiding, eventueel te maken opdrachten, leeswerk en het coachingsgesprek. Elke twee tot vier weken wordt er een gesprek gepland. De doorlooptijd bij vijf gesprekken is vier tot vijf maanden. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Meer informatie? 
Als u meer wilt weten over wat Vigorous u kan bieden, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op via de Contactpagina.